verbouw - aanbouw
kunststof kozijnen
overkappingen - zonweringen

Kunststof kozijnen

Bent u het onderhoud en regelmatig terugkerende schilderwerk aan uw kozijnen zat? Of zijn uw huidige kozijnen aan vervanging toe? Dan zijn onderhoudsvriendelijke kunststof kozijnen de oplossing voor u!


Kunststof kozijnen zijn goedkoper in aanschaf en in onderhoud dan houten kozijnen.Het zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor hoger comfort in huis. En u bespaart niet alleen geld, maar ook tijd. Het regelmatig schilderen van kozijnen behoort met kunststof definitief tot het verleden, 
u bent vrij van groot onderhoud.

Voordelen van kunststof kozijnen

De voordelen van kunststof kozijnen laten plaatsen zijn helder.

Kunststof kozijnen zijn:

  • duurzaam: ze gaan een leven lang mee.
  • onderhoudsarm: het steeds terugkerende schilderwerk om de kozijnen te behouden en te beschermen tegen weersinvloeden is niet meer nodig.
  • tijdbesparend: de tijd die u elk jaar moet besteden aan het schilderwerk van de kozijnen kunt u aan andere bezigheden besteden.
  • kostenbesparend: de kosten van de aanschaf van kwaliteitsverf voor het schilderen van de kozijnen of het inhuren van een professionele schilder vervallen voor u.
  • inbraak werend: voor inbrekers zijn deze kozijnen lastiger te ontgrendelen, daarnaast zijn ze voorzien van speciale scharnieren waardoor ze niet zomaar uit hun hengsels te tillen zijn.
  • isolerend: u houdt de warmte binnen en geluid buiten, doordat deze kozijnen gedeeltelijk hol van binnen zijn en voorzien zijn  van kamers met stilstaande lucht die een isolerende werking hebben.
  • energiebesparend: door de isolerende werking van de kozijnen bespaart u op stookkosten.
  • vochtbestendig: bij houten kozijnen bestaat het gevaar dat er vocht in trekt en er rot ontstaat, bij kunststof hoef je hier niet bang voor te zijn.
  • brandveilig: de gebruikte kunststof is moeilijk ontvlambaar en zelfdovend bij een woningbrand.
  • veelzijdig: kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in vele designs: glad, met houtstructuur en in vele kleuren. Hierdoor past het zowel bij oudere woningen als bij nieuwbouwwoningen.

Kunststof kozijnen en boeidelen

Kunststof voordeur

Kunststof gevelbekleding

Kunststof schuifpui

Kunststof kozijnen en borstwering

Kunststof deur en kozijnen

Kunststof dakkapel

Kunststof deur en gevelbekleding

Kunststof dakkapel

Kunststof kozijnen en boeidelen

Kunststof kozijnen in uw eigen stijl

Kunststof kozijnen zijn in verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar, passend bij uw woning en uw smaak. U kunt kiezen voor kozijnen met een glad oppervlak in bijna elke RAL kleur. Gaat u voor een natuurlijke houten uitstraling, dan kunt u kiezen voor kunststof met een houtlook met nerfstructuur. Door de mooie houtstructuur zijn de bijna niet meer van hout te onderscheiden. Ook hierbij kunt u kiezen voor bijna elke RAL kleur.

Kunststof kozijnen plaatsen

Van der Vecht heeft ruime ervaring met de montage van kunststof kozijnen, deuren, dakkapellen, gevelbekleding, schuifpuien, dakgoten en windveren. Wij hebben klanten in Scheemda, Nieuwolda, Winschoten, Veendam, Hoogezand en andere plaatsen in het oosten van Groningen.   

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Kom gerust langs in onze showroom Kerkstraat 1 Scheemda of bel 0597 671821.

Technische informatie kunststof kozijnen

Het blokprofiel NL wordt voornamelijk gebruikt om „Nederlandse” kozijnen te bouwen. Het systeem gebruikt kader met een breedte van 120 mm, die gecombineerd kan worden met verschillende varianten van vleugels met een diepte van 70 mm.

Het 3-kamerprofiel van de kader in combinatie met de 2 dichtingen zorgt voor een optimale thermische en akoestische isolatie. Een grote versterkingskamer in de basis staat garant voor een verhoogde stabiliteit.
De vleugel met een diepte van 70 mm bestaat uit een 5-kamerprofiel.
De afgeschuinde hoeken van kaderrand en vleugel zorgen voor een optimale waterafvoer. Uiterst duurzame en moderne EPDM dichtingen zorgen dan weer voor een perfecte waterdichting.

Bouwdiepte

Inbouwdiepte kader: 120 mm
Inbouwdiepte met vleugel: 70 mm
Glas: voor glas-sets met een diepte tot 41 mm

Thermische isolatie

· Blokkader: 3-kamerprofiel
· Vleugel: 5-kamerprofiel
· Beste Uw-waarde: 1,4 W/m².K *
* Ter referentie voor een raam van 1.23m x 1.48m met kunststof kozijnen.